VOEDING

CrossFit en voeding gaan hand in hand. Het is de fundering van de CrossFit piramide, bedacht door Greg Glassman (Cofounder CrossFit). Een gevarieerd voedingspatroon met een goede balans in eiwitten, koolhydraten en vetten zijn belangrijk om jouw lichaam van voldoende energie te voorzien die het nodig heeft tijdens een intensieve workout. Bij CrossFit 5311 zijn wij groot voorstander van het eten van vlees, vis, groenten, noten/zaden en pitten, fruit, beetje zetmeel en geen suiker. Eigenlijk alles wat uit een pakje komt, moet je proberen te vermijden om sterker en fitter te worden.

“Good nutrition is the foundation not only for general health, but also for high-performance fitness.”

– By Greg Glassman –

MICRONUTRIËNTEN

Micronutriënten zijn vitaminen en mineralen die onder andere in groenten en fruit te vinden zijn. Deze hebben we in kleine hoeveelheden nodig, maar zijn essentieel voor het goed functioneren van het lichaam. Vooral als je veel en intensief traint is het belangrijk om extra goed op de inname van micronutriënten te letten. Je vraagt veel van je lichaam, dus je moet er ook goed voor zorgen. Sporters doen er dan ook goed aan om meer dan gemiddeld groenten en fruit te eten, zodat je alle benodigde vitaminen en mineralen binnen krijgt.

 

DOE WAT VOOR JOU WERKT

Belangrijk is om te ontdekken wat voor jou goed werkt. Eet vlees, vis, groenten, noten/zaden en pitten, fruit, beetje zetmeel en geen suiker. Het kan zijn dat jouw CrossFit buddy elke dag voor een salade met avocado gaat, maar dat jij liever een boterham met kipfilet of kwark met granen eet. Let ook vooral niet al teveel op anderen. Iedereen heeft een ander energielevel en andere behoeften.

 

EET EIWITTEN

Wanneer je veel en intensief sport, zijn proteïnen (eiwitten) essentieel voor goed herstel en het aanmaken van spiercellen. Het bevat aminozuren die ervoor zorgen dat je spieren kunnen groeien en herstellen. Reken hierbij op ongeveer 1,5 tot 2 gram eiwit per kilo lichaamsgewicht om voldoende eiwitten binnen te krijgen. Naast dat het goed is om bij iedere maaltijd eiwitten te eten, geef het je een verzadigd gevoel. Bovendien zorgt het ervoor dat je energielevel stabiel blijft, waardoor je minder behoefte hebt aan tussendoortjes. Zorg dat je na iedere training binnen 30 minuten eiwitten nuttigt en inname van vetten beperkt. Dit zorgt voor een sneller herstel van de spieren.

 

CONTACT

CrossFit 5311
Rondgang 26
5311 PB Gameren
+31 6 11 06 03 42

STEL JE VRAAG
info@crossfit5311.nl

STAY IN TOUCH